Husk … at når du bestiller for minimum 299 kr., så sparer du 10% på hele din ordre med koden APRIL10 og vi lægger 300 g blandede nødder og tørrede frugter i din ordre 🌰
Gulerodskage med dadler og frosting
Denne uges opskrift byder på en gammel kending i nye klæder - nemlig den velkendte gulerodskage, men med dadler, banan og skyr 🤤 Hvis du gerne vil give den et ekstra pift, så er vores chilenske valnødder et lækkert twist.
Opskrift på gulerodskage med dadler og frosting
Lækker svampet gulerodskage med dadler og frosting - helt uden tilsat sukker. Kagen er sødet med dadler og banan, og er toppet med en flødeostcreme, der er rørt op med skyr. Kagen er et godt eksempel på, at du ikke behøver sukkerholdige sager når den søde tand melder sig.
Ingredienser
Til kagen
- 200 g groft revet gulerødder
- 220 g medjool dadler
- 3 æg
- 200 g bananer
- 50 g vaniljeskyr
- 1 spsk kokosolie
- 175 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk salt
Til frosting
- 200 g flødeost, naturel
- 160 g vaniljeskyr
- 2 spsk flydende honning
- 1 citron, skallen herfra
Fremgangsmåde
- Blend bananer, dadler, æg og skyr med f.eks. en stavblender, til en jævn blanding. Kom blandingen i en skål og vend gulerødder og kokosolie heri.
- Bland hvedemel, bagepulver, vaniljepulver, kardemomme, kanel og salt. Sigt blandingen ved at bruge en si og vend det i dejen.
- Kom bagepapir på en springform (20 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen på 175 grader (alm. ovn) i 45 minutter.
- Pisk flødeost, skyr, honning og revet citronskal. Pas på med at piske for længe. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Tag kagen ud af springformen og placer den med undersiden opad på et fad. Sprøjt rosetter af frostingen på kagen og pynt evt. med chilenske valnødder eller spiselige blomster.