Ingen produkter i din kurv
Denne opskrift byder på en yderst velkendt arabisk risret, som består af ris toppet med ristede tynde nudler tilsat krydderier, rosiner og ristede mandler. Det er en ret, som får mundvandet til at løbe og gør det nemt at imponere gæsterne.
Toppingen er med til at løfte hele smagsoplevelsen, hvor man kan nyde sødmen fra rosinerne, den fortryllende duft af Mellemøsten fra kardemomme & kanel og det knasende element fra de luksuriøse Macrona mandler.
Det skal du bruge til risene:
Fremgangsmåde:
Kom risene i en dyb skål, vask risene et par gange og læg dem i blød i 30 min, gerne i en time.
Tilsæt 1 spsk. eddike og lidt salt så knækker risene ikke, når de bliver kogt.
Hæld vandet ud, kog risene i en gryde med godt plads eller i en pande, tilsæt kogende vand, salt og lad det koge i 7 min.
Risen skal ikke være helt færdigtilberedt, sigt vandet fra, kom olien i gryden og kom risene i gryden.
Vikl et hviskestykke rundt om grydelåget, luk gryden og damp risene færdig på lavt blus i 5-10 minutter.
Imens laver du Sharriya toppingen.
Det skal du bruge til Sharriya toppingen:
Fremgangsmåde:
Tilsæt olie på panden, rist nudlerne indtil de får en gylden brun farve.
Tilsæt krydderierne, salt, peber og rist dem lidt.
Tilsæt dernæst rosinerne og et glas vand.
Når vandet er fordampet er nudlerne klar til at kommes på risene.
Rist mandlerne og pynt risene med dem.