Opskrift på de lækreste Ferrero Rocher Cupcakes
Denne uges fortryllende opskrift byder på cupcakes, men ikke tørre og kedelige cupcakes. De er inspireret af den mest dekadente chokolade vi kender; nemlig Ferrero Rocher! Hvis du ikke kender dem, er det små sprøde vaffelkugler med en kerne af flydende nougat og ristet hasselnød, der er overtrukket med chokolade og hakkede hasselnødder.
Der er den dygtige, kreative og passionerede madblogger @mithyggekoekken der står bag opskriften. Sema Er står bag bloggen og hun er kæmpe madentusiast. Udforsk hendes madunivers her.
De overdådige og luftige cupcakes består af hasselnøddecreme og kakao, samt fyld af chokolade ganache og hele hasselnødder. Til sidst toppes kagerne med en fløjlsblød frosting, smeltet chokolade og hakkede hasselnødder.
Ferrero Rocher Cupcakes (Ca. 12 stk)
Sværhedsgrad: Medium
Arbejdstid: 1 ½ time
Bagetid: 20 minutter
Det skal du bruge:
Til cupcakes
- 12 Cupcakeforme
- 115 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ¼ natron
- 10 g kakao
- 10 g brun farin
- 115 g sukker
- 125 g blødt smør
- 2 æg
- 25 g hasselnøddecreme
- 2 spsk sødmælk
Mørk chokoladeganache + fyld
- 100 ml fløde
- 100 g mørk chokolade
- 12 stk hele hasselnødder
Til icing
- 150 g blødt smør
- 340 g flormelis
- 60 g hasselnøddecreme
- 3-4 spsk sødmælk
Til topping
- 100 g mørk chokolade
- 1 tsk raps- eller solsikkeolie
- 150 g hakkede hasselnødder
Lav cupcakes
- Forvarm ovnen til 170 grader (alm ovn, ikke varmluft)
- Sigt mel, natron, bagepulver, kakao, sukker og brun farin i en skål. Tilføj smør, hasselnøddecreme og æg. Pisk det ved middel hastighed i 1 minut eller til ensartet dej.
- Skru ned for hastigheden og tilføj sødmælk. Pisk i yderligere 30 sek.
- Fordel dejen i 12 cupcake forme og bag dem i ca. 20 min. ved 170 grader.
- Når de er kølet af, prikkes et stort hul i alle 12 cupcakes. Brug evt. en kernehusudstikker.
Fyld dine cupcakes
- Hak mørk chokolade og kom det i en skål. Varm fløde i en gryde. Fjern den fra varmen lige inden det begynder at koge.
- Hæld den varme fløde over den mørke chokolade og rør til chokoladen er smeltet.
- Lad ganachen køle af og lav icing.
- Når ganachen er kølet af, kommes det i en sprøjtepose. Fyld hullerne i cupcakesne og tilføj en hasselnød i midten.
Icing
- Kom smør og hasselnødder i en skål. Pisk det i ca. 5 minutter til den er luftig.
- Tilføj halvdelen af flormelis og pisk i yderligere 2 minutter. Tilføj resten af flormelis og sødmælk. Pisk det hele sammen i 5 minutter.
- Kom det derefter i en sprøjtepose og pynt alle 12 cupcakes.
Afslut med topping
- Smelt mørk chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Når chokoladen er smeltet, tilføjes 1 tsk. rasp- eller solsikkeolie, så chokoladen ikke bliver for hård.
- Hak hasselnødder og kom dem i en skål.
- Dyb hver enkelt cupcake i den smeltede chokolade og efterfølgende i hasselnødderne.
-
- Alle herlighederne opbevares ved stuetemperatur.
Månedligt samarbejde
Hos Exotic Mix kan vi med glæde og stolthed præsentere vores kunder for vores nye månedlige samarbejde. Det er med den dygtige, kreative og passionerede madblogger, @mithyggekoekken, som Sema Er står bag. Udover at være en kæmpe madentusiast, studerer hun madens effekt på kroppen og sundheden gennem sin professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Hun er desuden certificeret kostvejleder.