Hvidfisk med peanut og sød chilidressing
Denne thai inspireret ret er ikke kun super lækker, men også nem at lave. Hvis du mangler noget lækkert at servere til gæsterne, men ikke har super meget tid, eller måske bare gerne vil forkæle dig selv, er denne ret helt fantastisk.
Det er den dygtige Sema Er fra @mithyggekoekken, der står bag opskriften. Hun er vores månedlige samarbejde og I kan godt glæde jer. Hendes opskrifter er smagfulde og sunde - perfekte til det nye år.
Information
4 stk.
Sværhedsgrad: Let
Estimeret arbejdstid: 30 minutter
Stegetid: 5 minutter
Det skal du bruge
Til fisken:
- 4 stk. hellefiskeloins eller anden hvidfisk efter eget valg.
- 100 g jumbo peanuts med chili- og lime
- 1 tsk salt
- 1 tsk chiliflager
- 1 håndfuld frisk persille eller koriander
- 2 æg
- 1 spsk fiskesauce
- Olie til stegning
- Saften fra en halv lime
Til chilidressing:
- 1 rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2,5 spsk fiskesauce
- 1 tsk hvidvins- eller æbleeddike
- 1 springløg/forårsløg
- 1 håndfuld frisk persille eller koriander
- Saften fra 1 lime
Fremgangsmåde: Hvidfisk med peanuts
- Hak persille og peanuts. Kom det i en skål med salt og chiliflager.
- I en anden skål, blandes æg og fiskesauce.
- Opvarm stegepanden og tilføje en smule olie. Dyb den ene side af fisken i æg/fiskesauce blandingen og derefter i peanut blandingen.
- Steg fisken med peanut-siden nedad i ca. 1 minut. Vær opmærksom på, at den ikke skal have for meget, da nødderne kan brænde.
- Vend derefter fisken og steg den i yderligere et par minutter. Når fisken er færdig, kommes lidt limesaft på (kan undlades).
Fremgangsmåde: Chilidressing
- Hak chili og kom den i en morter sammen med hvidløg, sukker og salt. Mas det godt sammen, så smagen af chili og hvidløg trænger godt igennem.
- Tilføj fiskesauce, eddike og olivenolie. Bland det hele godt sammen.
- Hak persille og springløg/forårsløg. Kom det i en skål sammen med limesaft. Tilføj chili/hvidløg blandingen og rør det hele godt sammen. Jo længere dressingen får lov til at hvile, jo bedre bliver smagen.
- Til sidst fordeles dressingen på de 4 hvidfisk, et voila, klar til servering. Server eventuelt med ris eller andet, som du synes passer til.
Månedligt samarbejde
Hos Exotic Mix kan vi med glæde og stolthed præsentere vores kunder for vores nye månedlige samarbejde. Det er med den dygtige, kreative og passionerede madblogger, @mithyggekoekken, som Sema Er står bag. Udover at være kæmpe madentusiast, studerer hun madens effekt på kroppen og sundheden gennem sin professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Hun er desuden certificeret kostvejleder.