Sommeren er lige rundt om hjørnet og en frisk citronmousse er den perfekte måde at nyde en smuk solskinsdag på. Med en saftig lakrids frangipane med Marcona mandler bliver denne tærte uimodståelig. En nem måde at gøre kagen smuk, er ved at dekorere den med Citron-Lakrids og Marcona mandler med citron.
Opskriften er lavet af denne måneds madblogger, som er Julie Marie Nielsen. Hun er opskriftudvikler og madfotograf, samt står bag Instagram profilen @juliemarieeats og hjemmesiden juliemarieeats.com. Hun brænder for at dele ud af sine opskrifter, der er fulde af smag og nemme at følge.
Ingredienser
Citronmousse
● 16 cm silikoneform
● 2 stk. husblas
● 50 g citronsaft
● 50 g sukker
● ½ tsk vanilje paste
● 50 g skyr
● 150 g fløde
Mørdej
● 18,5 cm perforeret tærtering
● 125 g mel
● 15 g Marcona mandler - ristede og usaltet, blendet til mel
● 45 g flormelis
● 60 g smør, koldt skåret i tern
● ½ stort æg
Frangipane fyld
● 75 g smør, stuetemperatur
● 75 g Marcona mandler - ristede og usaltet, blendet til mel
● 75 g sukker
● 1 æg
● 1 tsk rålakridspulver
Pynt
● Lakrids med citron
● Marcona mandler - citron
Fremgangsmåde
Citronmousse
-
Udblød husblassen i koldt vand.
2. I en lille gryde opvarmes citronsaft, sukker og vanilje paste. Når det begynder at boble let og sukkeret er smeltet, tages gryden af varmen.
3. Vrid vandet fra husblassen og tilsæt husblassen til citronsaften og rør det i. Hæld citronsaften i en lille skål og lad det køle ned på køkkenbordet indtil den er håndvarm.
4. Når citronsaften er blevet håndvarm, vendes citronsaften sammen med skyren af 3 omgange.
5. Pisk fløden let med en dejskraber, vend forsigtigt den let piskede fløde sammen med citron og skyr blandingen af 3 omgange.
- Når det hele er vendt sammen, hældes det i en 16 cm silikoneform.
- Sæt blandingen på frys i minimum 2 timer eller natten over.
Mørdej
- Blend mandlerne fint til både mørdejen og lakrids frangipane.
- I en skål, røres mel, 15 g mandelmel og flormelis sammen. Smørret smuldres sammen med melblandingen til en sandet konsistensen og er blandet godt sammen med melblandingen.
- Tilsæt det halve æg og ælt det i dejen indtil dejen har samlet sig.
- Overfør dejen til et stykke husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i minimum 2 timer eller natten over.
- Forvarm ovnen til 180°C alm. ovn.
- Drys en silikonemåtte eller bagepapir med flormelis, samt en kagerulle.
- Udrul mørdejen til den har en tykkelse på ca. 2 mm. Sæt mørdejen på frys i 10 minutter.
- Skær dejen ud så den passer tærte ringen. Sæt den til side imens frangipane fyldet forberedes.
Lakrids frangipane
- Pisk smørret i omkring 30 sek. Tilføj derefter de resterende ingredienser og pisk det samme indtil den er let og luftig.
- Tilføj frangipane fyldet i tærten og jævn den ud.
- Bag i 20-25 minutter indtil den er gyldenbrun.
- Når den er bagt færdig, køles den ned på en rist.
Samling
Tag citronmousse ud af fryseren og ud af formen. Placer mousse i midten af tærten og dekorer med lakrids-citron og Marcona mandler med citron og eventuelt spiselige blomster.