Ingen produkter i din kurv
Macarons med pistacieganache
Ca. 70 macarons (100 enkeltvis)
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 1/2 time
hviletid: 30-60 min
bagetid: 8-9 min
Det skal du bruge:
Macarons
- 5 past. æggehvider
- 500 g. flormelis
- 220 g. mandelmel
- 7 tsk. grøn frugtfarve
Hvid chokoladeganache
- 200 g. god hvid chokolade
- 70 g. piskefløde
- 25 g. blødt smør
- 3 tsk. frugtfarve
- 3 spsk. pistaciemel (intenst grønne pistacier som blendes)
Fremgangsmåde på Macarons:
Pisk æggehviderne let luftige i en dyb skål og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk kraftigt indtil en tyk, sej marengs er opnået.
Rør mandelmel i marengsmassen. Rør længe nok til at massen bliver sej. Du kan lave et 8 tal og hvis den ikke går i stykker er dejen klar.
Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt ca. 100 små macarons fordelt på 3-4 bageplader beklædt med bagepapir. De skal ca. være 3 cm. i diameter inden de flyder lidt ud.
Når du færdig med at sprøjte macarons banker du bagepladen på bordet et par gange så alt luften kommer ud og for at opnå en flot glat overflade på kagerne.
Lad de små kager stå og lufttørre i 30-60 minutter inden de bages ved 150 grader i ca. 8-9 min. De skal lige kunne slippe bagepapiret, men stadig være lidt seje i midten.
Hold øje med ovnen så de ikke brænder på eller bliver for tørre.
________________________________________________________________
Fremgangsmåde til hvid chokoladeganache med pistacie:
Varm fløden op til lige under kogepunktet i en dyb skål
Hak ckokoladen groft og hæld den dernæst over fløden.
Rør energisk med en dejskraber i midten af skålen indtil en glat, gennemsigtig og blank creme opnås.
Rør det bløde smør i og tilsæt den blendet pistacie.
Lad ganachen sætte sig lidt ved stuetemperatur og kom den da i en sprøjtepose eller brug to teskeer.
Afsæt små runde klatter på halvdelen af de afkølede macarons og saml kagerne to og to.
Dekorer med et drys guldstøv, hindbærstøv eller kakao.
Opbevares ved stuetemperatur.