Denne opskrift på no-bake cheesecake er perfekt til sommeren - eller når du bare længes efter en smag af sol og sommer 🌞 Den har en sprød kiksebund og er dekoreret med friske jordbær og smagfulde Piemonte Hasselnødder m. Jordbær 🤤🍓
Opskriften er lavet af denne måneds madblogger, som er Julie Marie Nielsen. Hun er opskriftudvikler og madfotograf, samt står bag Instagram profilen @juliemarieeats og hjemmesiden juliemarieeats.com. Hun brænder for at dele ud af sine opskrifter, der er fulde af smag og nemme at følge.
Ingredienser
Cheesecake
16 cm silikoneform
● 1,5 husblas
● 200 g flødeost
● 50 g creme fraiche (18%)
● 100 g kondenseret mælk
● 1/2 tsk vanilje pasta
● 100 g fløde
Kiksebund
20 cm silikoneform eller kagering
● 200 g digestive
● 65 g Australske Macadamianødder - Usaltede
● 85 g smør
Dekoration
● Friske jordbær
● 100 g Piemonte hasselnødder m. Jordbær
Fremgangsmåde
Cheesecake
- Blødgør husblassen i koldt vand i 5-10 minutter
- Pisk flødeost, creme fraiche, kondenseret mælk og vanilje pasta i en skål.
- Smelt forsigtigt husblassen i en lille gryde ved lav varme.
- Tag en skefuld af flødeost blandingen og placer det i en skål.
- Hæld den smeltede husblas i og rør det godt sammen.
- Tilsæt husblas blandingen til den resterende flødeost blanding og rør det hele sammen.
- I en anden skål piskes flødes til lette toppe.
- Tilsæt flødeskummet til flødeost blandingen og fold det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Overfør flødeost blandingen til en 16 cm silikoneform og ujævn den.
- Placer den i fryseren i minimum 3 timer.
Kiksebund med Macadamianødder
- Blend macadamianødderne fint i en foodprocessor.
- Efterfølgende tilsættes kiksene, som blendes sammen med nødderne indtil det hele har en sand konsistens.
- Smelt smørret og blend det sammen med den resterende blanding.
- Overfør kiksebunden til en 20 cm silikoneform eller kagering.
- Tryk kiksebunden ned med bunden af et glas, så den er godt pakket sammen og er helt jævn.
- Anbring i fryseren til den har sat sig.
Samling
- Tag bunden og cheesecaken ud af fryseren.
- Placer først kiksebunden på et kagefad og derefter placeres cheesecaken på midten af kiksebunden.
- Lad den tø op i køleskabet i et par timer.
- Når den er klar til servering, skæres de friske jordbær i mindre stykker. Placer Piemonte Hasselnødderne m. Jordbær og de friske jordbær rundt om kagen.