Genskab scenen fra Lady og Vagabonden med spaghetti, tomatsovs og lækre krydrede kødboller med et dejligt crunch fra valnødderne.
Det er den dygtige, kreative og passionerede madblogger @mithyggekoekken, Sema Er, der står bag opskriften. Hun er en kæmpe madentusiast og sørger for at gøre sund og nærende mad lækker. Udforsk hendes madunivers her.
2 - 4 portioner
Sværhedsgrad: Let
Tilberedningstid: 10 minutter
Ingredienser
Kødboller
-
• 300 g hakket oksekød
-
• 100 g hakket lammekød
-
• 1 løg
-
• 60 g Pecorino Romano
-
• 50 g chilenske valnødder
-
• 1 æg
-
• 2 tsk salt
-
• 2 tsk sort peber
-
• 2 spsk olivenolie
Tomatsauce
-
• 2 dåser hakkede tomater
-
• 2 spsk tomatpuré
-
• 1 bundt frisk basilikum
-
• 2 tsk salt
-
• 2 tsk sort peber
Tilbehør
-
• 400 g spaghetti
-
• Revet Pecorino Romano
Fremgangsmåde
- Hak løgene fint i strimler og kom olie på en varm pande.
- Når olien er varm, tilsættes løg. Svits dem i et par minutter under omrøring. Skru ned for varmen og lad dem stege på panden i ca. 10 minutter til de tager farve. Hold øje med, at de ikke brænder på.
- Kom hakket okse- og lammekød i en skål.
- Hak valnødderne meget fint og bland dem sammen med kødet.
- Tilføj revet Pecorino Romano, 1 æg, salt, peber og karamelliseret løg. Bland det godt sammen.
- Form kødbollerne til små boller og steg dem på en pande. Først 2 minutter ved høj varme, derefter 5 minutter ved jævn varme.
- Når kødbollerne er stegt, tilføjes hakket tomater, tomatpuré, hakket basilikum, salt og peber. Steg i ca. 5 minutter eller til det begynder at boble.
- Sæt vand over og tilsæt salt. Kog spaghettien efter pakkens anvisning.
- Når spaghettien er kogt, blandes det med tomatsovs og kødboller.
- Anret i dybe tallerkner, top med en smule revet Pecorino Romano eller nyd den som den er.
Månedligt samarbejde
Hos Exotic Mix kan vi med glæde og stolthed præsentere vores kunder for vores nye månedlige samarbejde. Det er med den dygtige, kreative og passionerede madblogger, @mithyggekoekken, som Sema Er står bag. Udover at være en kæmpe madentusiast, studerer hun madens effekt på kroppen og sundheden gennem sin professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Hun er desuden certificeret kostvejleder.